Det et rengøre sit glattejern kan gøre underværker næste gang du styler håret. Der findes efterhånden et hav af forskellige glattejern på markedet, nogen med metalplader og andre med keramiske varmeplader.

Tidligere skulle et glattejern helst være udstyret med metalplader. Senere hen blev det til keramiske varmeplader og nu er nogle mærker begyndt at eksperimentere med varmeplader af titanium. Som udgangspunkt foretrækker jeg selv et glattejern med keramiske varmeplader. Keramiske varmeplader er mere skånsomme overfor håret, tilfører håret glans og i sidste ende kan de være altafgørende for om håret tørrer ud eller ej. Dertil er keramiske varmeplader også utroligt nemme at rense, hvis man altså gør det på den rigtige måde.

Du får her en hurtig guide til hvordan du nemt og sikkert kan rense dit glattejern.
#1 Sørg for at stikket er taget ud af stikkontakten og at det ikke er tændt. Det er en god ting ALTID at slukke sit glattejern efter at man har brugt det. De fleste glattejern har dog i dag en sikring der ’føler’ temperatursvingningerne i varmepladerne og hvis de ikke er eksisterende i x-antal minutter slukker det automatisk.
ghd glattejern er et af de mærker, som har en indbygget sleep-mode funktion >>

#2 Nu bliver du sikkert forvirret. Udgangspunktet er, som beskrevet i punkt #1, at glattejernet ikke skal være sat til strøm og være varmt, også alligevel… Et glattejern er nu engang nemmest at rengøre når det er lidt varmt. Sæt derfor stikket i stikkontakten i få sekunder og tag det herefter ud igen.
Sikr dig at glattejernet er kølet af og ikke er brændende varmt!! Er du i tvivl om glattejernet er blevet for varmt bør du lade det køle helt af igen og starte forfra. Her bør du ikke tage nogen chancer.

#3 Nogen glattejerns producenter tilbyder en rensevæske til glattejern, men dette er få og er ikke altid det bedste middel til at rense. Jeg vil anbefale at du blot bruger lunkent vand og en klud.
Bemærk at du IKKE må hælde vand direkte på glattejernet, eftersom at det er langt fra alle glattejern, som er beskyttet mod vand i samlingerne. Får vandet først lov til at sive ind i elektronikken kan du risikere at glattejernet kortslutter når du sætter det til stikkontakten igen. Er du i tvivl om der er sivet et par dråber ind i glattejernet, bør du lade det ligge et par dage i et varmt rum og tørre.
Fremgangsmåden er at du dypper kluden i det lunke vand, vrider den grundigt og tørre herefter glattejernet af.

#4 Når du har tørret varmepladerne af med lunket vand, kan du herefter bruge et håndklæde til at aftørre. Fik du skubbet lidt stylingrester eller hår ind i glattejernets samlinger, kan du blot bruge en vatpind til at fjerne dem.

#5 Rengør glattejernets håndtag med en fugtet klud, men vær opmærksom på at du ikke fugter håndtaget voldsomt og dermed risikerer at få fugt ind i selve elektronikken.

#6 Prikken over i’et vil være at fugte en vatrondel med lidt rensesprit og herefter gnubbe lidt på varmepladerne indtil de er helt rene. Du kan også fugte en vatpind og dermed nå ned i samlinger og kanter.

Et rent glattejern, vil uden tvivl give dig en flottere styling af håret. Hvis du husker at rense dit glattejern efter brug, vil du gang på gang opnå et flot resultat og samtidig undgår du ødelagte varmeplader.

Rengør ALDRIG dit glattejern imens at det sidder i stikkontakten, heller ikke hvis du manuelt kan slukke for varmen! Det kan lede til kortslutning af selve glattejernet og i værste fald give dig stød!