De fleste piger drømmer om det lange, flotte, velplejede og glansfulde hår. Dog må de fleste blive ved tanken og drømmen, eftersom at håret ikke kan vil blive længere.

Den maksimale længde håret kan opnå, varierer fra person til person. Hårets længde afhænger af mange forskellige faktorer. Hastigheden ens hår vokser med, hvornår håret har en tendens til at knække ’naturligt’ eller blot falde af.

Hårets livscyklus er den afgørende faktor
Hastigheden ens hår vokser med, afhænger meget af de gener man har fået fra sine kære forældre. Håret gennemgår flere livscyklusser igennem hele ens liv. Det er jo ren logik, at hvis håret brækker af hurtigere end det vokser, bliver det aldrig længere. Dertil er det ikke muligt at sige hvornår ens hår falder af eller knækker. Dette er delvist bestemt af generne.
Dertil kommer der selvfølgelig alle de ydre påvirkninger som håret udsættes for. Herunder temperaturen, luftfugtigheden, farvning, glatning, føntørring og mange flere.

De fleste vil opleve at håret knækker, uanset hvor dyre ens hårprodukter er, og dermed vil det enkelte hårstrå ofte kun kunne opnå en bestemt længde. Når håret har nået det bestemte tidspunkt i sit ’liv’, altså ikke længden, vil det stoppe med at vokse. Alle personer har en maksimums længde ens hår kan vokse til.
Teoretisk set vil din hårets længde kunne ’udregnes’ på flg. måde. Hastigheden håret vokser med, gange længden håret kan vokse til (i hårets livscyklus). Et hårstrå vokser i en periode på 2-6 år.

Eksempel:
Camillas hår vokser 15cm om året og gennemsnitslivscyklussen er 3 år.
Dermed vil den maksimale længde, håret kan opnå, være 15*3cm = 45cm.


Når hårets livscyklus er færdig, vil håret gennemgå en kortere overgangsfase på et par uger, hvor håret ikke længere vokser. Herefter vil en ny cyklus begynde, for et nyt hårstrå.

De fleste der drømmer om langt hår, kan sikkert nikke genkendende til det faktum, at opnå langt hår kan være en utrolig stor og svær opgave?! Undgå derfor at håret knækker undervejs i sin livscyklus.

Et par nemme tips til hvordan du opnår langt hår:
- Sørg for at fået spidserne klippet regelmæssigt. (ca. hver 6. uge)
- Sørg for at pleje håret med en god shampoo, balsam og hårkur.
- Spis grønt og sundt.
- Undgå cigaretter og røg.
- Brug hårprodukter der hjælper med at vedligeholde hovedbunden.
- Undgå farvning, afblegning eller permanent behandlinger af håret.
- Lad håret lufttørre i stedet for føntørring.
- Fugt håret under bruseren inden du går i klorvand. Så undgår du at håret absorberer kloren.
- Undgå at sætte håret op imens at det er fugtigt.
- Brug ALTID varmebeskyttelse når du glatter håret.

Hvis du ’overholder’ ovenstående tips, vil du med garanti få et flot og langt hår! Men husk nu, det er ikke alle der kan få håret til at vokse ned til fødderne…

Nedenfor ser du: Det mest skånsomme glattejern på markedet, hvis du bare ikke kan undvære at glatte håret. En lækker hårkur, som er reparerende og plejende for håret. Et godt varmebeskyttende produkt.

Artiklen er udarbejdet af: Malou Wiel - Copyright: e-voks.dk