Krøller i håret kan være noget af det flotteste der kan skabes, dog er de ofte ustyrlige og ikke til at styre – selvfølgelig kun hvis man ikke bruger de rigtige hårprodukter til krøller…

De fleste med krøller i håret oplevet formentligt dagligt at håret kruser, udtørrer og filtrer. Ved at vælge de rigtige hårprodukter, som er specielt egnet til at tæmme, vedligeholde og pleje krøller vil du hurtigt opleve at den daglige vedligeholdelse af håret bliver utroligt meget nemmere. Du får her et par tips til hvordan DU vælger de rigtige hårprodukter til krøller.

#1 Fastslå dine ønsker.
Start med at fastslå hvilket problem du ønsker at løse eller hvilke ønsker du måtte have for dit krøllede hår. Det kan være at krøllerne tørrer ud, er ødelagte, mangler volumen eller måske har tendens til ofte at kruse. De styling og hårplejeprodukter du bruger, bør findes og nøje udvælges på baggrund af den diagnose du stiller for dit krøllede hår.
Et af de problemer, som er gennemgående for de fleste med krøller i håret, er at de tørrer ud. Kan du genkende dette problem bør du selvfølgelig bruge hårprodukter der tilfører krøllerne fugt.
Se nærmere på Curly Sexy Hair serien, som tilfører håret fugt >>

#2 ALLE dine hårprodukter bør være beregnet til krøller.
De fleste nøjes med at kigge på om shampoo, conditioner og til tider om hårkuren er specielt egnet til krøller. Det er vigtigt at alle de hårprodukter du bruger til dit krøllede hår, er specielt egnet til dette formål – selv stylingprodukterne.
Der findes en del forskellige stylingprodukter såsom gele, mousse og stylingcreme, som er specielt egnet til krøllet hår. Disse produkter besidder specielle egenskaber, som sikrer at krøllerne vedligeholdes, plejes og at fugtniveauet bevares. Dertil har disse produkter også den egenskab at de bevarer strukturen, som krøller nu engang har, dvs. runde og spændstige.

De fleste af de brands vi kender i dag, har deres egen underserie af hårprodukter, specielt egnet til krøllet hår.
Prøv TIGI Curlesque. Denne serie er specielt udviklet til formålet >>

#3 Ingredienslisten skal være i orden.
Vi er efterhånden alle blevet bedre til at læse ingredienslisterne og være kritiske overfor hvilke ingredienser vi vil fylde kroppen med. Det er derfor også en god idé at se på ingredienslisten når du skal vælge hårprodukter til krøllet hår.
En af de vigtigste ingredienser, som bør være i hårproduktet du bruger, er silikone. Silikone lægger sig på toppen af hårets follikler og forsegler dermed fugten i håret og øger samtidig glansen i det enkelte hårstrå. Ofte er silikone at finde i de conditioners der er specielt egnet til krøllet hår.
Hold dig væk fra hårprodukter med alkohol. Alkohol og krøller er et no-go! Alkohol udtørrer og ødelægger krøllerne.

#4 Spørg frisøren, men vær varsom.
Hvis du er i tvivl om hvilke hårprodukter til krøller du bør vælge, er det selvfølgelig altid en god idé at spørge sin frisør til råds. Husk dog at være kritisk og ikke blot lade dig guide til at købe de hårprodukter, som frisøren nu engang alligevel har på hylden. Spørg gerne ind til hvorfor netop disse hårprodukter vil være gode for netop dit krøllede hår?!