Saltvandsspray er efterhånden blevet et af de hårprodukter, som de fleste kender til, eller ihvertfald har prøvet på et tidspunkt. Saltvandsspray har denne ’specielle effekt’, som ingen andre hårprodukter har og dette gør produktet unikt.

Med saltvandsspray er det nemlig muligt at skabe et flot ’beach look’ – og hvad er et beach look så?! Har du været ude og bade en hel dag, oplevet hvordan håret tørrer og får den der matte effekt? Dette er beach look fra naturens side! Men for at opnå dette final touch i håret er det nok blot at bruge en god saltvandsspray.

Du kan faktisk lave din helt egen saltvandsspray for blot få kroner. Til dem, som ikke ønsker at bruge tid på at blande deres egen, har vi nederst præsenteret et lækkert udvalg af de mest populære saltvandssprays i øjeblikket.

Opskriften på hjemmelavet saltvandsspray:
Saltvandspray er, som udgangspunkt, blot et miks af vand og salt. Dog har de ikke hjemmelavede produkter også andre egenskaber, som du ikke kan opnå i din egen blanding. Af egenskaber de færdige saltvandssprays har, kan bl.a. nævnes beskyttelse af håret, UV filter, duft, ekstra volumen, ekstra beskyttende effekt i farvet hår og mange andre.
Men er du til en billig løsning, eller ønsker du blot at afprøve saltvandsspray, så læs med her.

Du skal bruge:
3 tsk havsalt
2 dl postevand*
1 sprayflaske
* Du kan eventuelt bruge kildevand på flaske, da du her slipper for postevandets kalk.

#1 Opvarm vandet
Varm vandet op i en gryde til ca. 60-80 grader – altså ikke kogende. Du kan også nemt varme vandet i mikroovnen, husk dog at være forsigtig, da det oftest går utroligt hurtigt. Bruger du mikroovn skal vandet formentligt kun have 30-50 sekunder, ved middel styrke. Vandets temperatur skal dog op på et niveau, hvori saltet nemt kan opløses.
Tag gryden af varmen, eller ud af mikroovnen, og lad det køle ned i godt 2 minutter.

#2 Tilsæt den ’hemmelige ingrediens’
Når vandet er kølet lidt ned tilføres saltet i vandet. Tilfør én teske af gangen og sørg for at saltet er helt opløst i vandet, før du tilfører den næste teske salt.
Er saltet ikke helt opløst i vandet, vil din saltvandsspray klumpe i sprayflasken og kan dermed ikke sprayes ud.

#3 Lad dit miks køle af
Sørg for at din saltvandsspray er kølet ned til stuetemperatur, før du hælder den på sprayflasken.
Ryst herefter flasken en ekstra gang – og vupti – nu er den klar til brug!

Hvis du bliver vild med saltvandsspray effekten i håret, bør du prøve nogle af de færdiglavede produkter. Effekten – mat og tørt look – vil være den samme, dog får du ekstra egenskaber med, som du ikke får i din egen blanding.

Artiklen er udarbejdet af: Christina Engtoft - Copyright: e-voks.dk