Går du og drømmer om at få et hår, som bare altid er perfekt. Glat, krøllet og fyldigt når DU ønsker det? Så har du formentligt en idé om at du alene med hårprodukter og en klipning hver 6. uge kan opnå dette…

Det er desværre ikke muligt, alene med hårprodukter, at opnå det perfekte hår. Vejen til et sundt, kontrollerbart og glansfuldt hår går igennem maven! Præcis ligesom når vi kvinder skal overbevise manden om at han skal huske at ordne de ting vi har sagt til ham…

Mulige grunde til at dit hår ikke er som du ønsker det.
Kan du nikke genkendende til at håret føles slapt, livløst, glansløst og generelt kedeligt? Så skyldes det formentligt din livsstil. Stressede arbejdsdage, rygning og forkert kost kan være dræbende for ønsket om et sundt hår. I bund og afhænger et sundt og stærkt hår af om blodtilførslen, til hårsækkene i hovedbunden, er god eller ej. Det er derfor utroligt vigtigt at man får sine vitaminer og drikker den væske man bør i løbet af dagen.

Det at pleje håret ’udefra’ er helt bestemt en god idé og dette plejer også at være medvirkende til at man ’kan se en effekt’… Det rent visuelle ved håret forbedres, men det er bestemt ikke alle hårkure der forbedrer det inderste af hårstråene. Ligesom man hører, gang på gang, i modebladene kommer skønhed indefra – dette er også gældende når det kommer til håret! Sørg derfor for at hårrødderne behandles godt og plejes jævnligt. Et hus står formentligt heller ikke godt i blæsevejr hvis soklen er ujævn…

Du får her et par hurtige tips og forslag til hvad du kan spise, for at opnå et flot og smukt hår.

Bær, nødder og frø.
Hvorfor. Denne type mad sætter gang i blodproduktionen i kroppen og det er netop hvad hårsækkene har brug for. Nødder og frø er rige på olier og bær indeholder antioxidanter.

Få det ind i hverdagen. Det er måske ikke denne type mad du plejer at spise, men skift eventuelt den kedelige mysli fra supermarkedet ud med en blanding af ovenstående. Du kan også skifte popcorn og slik ud med nødder og bær når du ser lørdagsfilm. Du vil opnå et privilegium mange andre vil misunde dig for; du kan faktisk sidde foran dit fjernsyn og se film, samtidig med at du behandler dit hår!

Spinat.
Hvorfor. Spinat er en af de bedre grøntsager, som kan være med til at pleje håret. Som udgangspunkt er de fleste grøntsager gode for håret, men spinat er specielt godt. Spinat indeholder jern, zink og antioxidanter.

Få det ind i hverdagen. Drop det normale salatblad og brug spinat i stedet. Lav en sammenblanding af dine yndlings grøntsager og svits det hele på panden. Du opnår den mest plejende effekt ved at bruge frisk spinat i stedet for frossen!

Fisk.
Hvorfor. At fisk er sundt, har vi alle efterhånden fået at vide siden vi for første gang så madpyramiden i børnehaveklassen. Fisk er utroligt vigtigt eftersom at fisk indeholder omega-3 fedtsyrer. Makrel og laks er to typer fisk, som indeholder ekstra meget omega-3.

Få det ind i hverdagen. Vend dig til at skifte burger og pizza ud med et måltid fisk. Gerne to til tre gange om uden. Hvis ikke du er til fisk, kan du købe kosttilskud med omega-3 fedtsyrer på apoteket eller i supermarkedet.

Æg.
Hvorfor. Æg indeholder en del biotin, som er et b-vitamin. Biotin har en direkte effekt på kvaliteten af dit hår og styrker hårstråene.

Få det ind i hverdagen. Æg har med tiden fået et dårligt ry, eftersom at det er oppe i tiden at passe på sit kolesteroltal. Men er du normalt sund og rask, vil det bestemt ikke skade at spise et æg hver dag til morgenmad, middag eller aftensmad.

Er du vegetar?!
Specielt vegetarer skal være ekstra opmærksomme på om de får nok proteiner, eftersom at de ikke spiser kød og fisk – hvorigennem indtagelsen af de fleste proteiner kan opnås. Generel proteinmangel kan være en afgørende faktor for om håret fremstår tyndt og slidt.

Løsningen kunne være at du skifter fisk og kød ud med avocado, linser, bønner og dadler. Spørg eventuelt din læge hvis du er i tvivl om du får den rigtige mængde proteiner i din daglige kost.

Hvilke hårprodukter kan man bruge, som skåner håret og reparerer det?
Efter ovenstående svada og opfordring til at man skal 'spise håret sundt' er det svært at få nogle hårprodukter ind i konteksten.
Men ønsker man ekstra glans til håret kan man prøve Orofluido olien. Effekten er midlertidig og produktet skal betragtes, som et make-up produkt, blot til håret.
Det er utroligt vigtigt at man beskytter håret med et varmebeskyttende produkt under glatning eller føntørring. Et skånsomt og iøvrigt utroligt efterspurgt glattejern er ghd IV styler. Glattejernet er nænsomt overfor hårstråene og du risikerer ikke at brænde håret af.
Ønsker du en genopbyggende og reparerende hårkur kan jeg varmt anbefale Joico K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor. Hårkuren genopbygger hårets struktur med både negative og positive ioner - inde og ud!