Hjælp! Har du opdaget at dine ellers fine spidser er begyndt at spalte og kan du ikke forstå hvorfor?! Så læs med her.

Der er ingen tvivl om at spaltede spidser er hårets værste fjende. Spaltede spidser kan opstå på mange forskellige måder. Typisk opstår de under børstning og redning af håret, voldsomme bevægelser i håret når man styler det og slutteligt er de næsten et sikkert hit når håret farves eller permanentes. Dertil kan spaltede spidser også opstå når man tørrer håret med et håndklæde. Et godt råd er at duppe håret tørt og derefter lade det lufttørre.
Hårclips, hårspænder og hårklemmer kan også ødelægge spidserne og forsage spaltede spidser. Endnu en faktor, som de fleste ikke skænker en tanker når det kommer til håret, er ens madvaner og helbred. Spis sundt og håret vil fremstå smukt og naturligt.

Spaltede spidser er en realitet. Hva’ nu?!
Der findes efterhånden en del forskellige hårprodukter, specielt egnet til at genoprette og pleje spaltede spidser. Men ofte er disse kun en midlertidig løsning, der ikke er holdbar i længden. Den mest effektive måde at slippe af med de spaltede spidser er ved at klippe dem af.

Når de spaltede spidser er klippet af er det vigtigt at du ikke glemmer at vedligeholde og pleje håret. Det kan være en god idé at trimme håret hver 6. uge, også selvom man ønsker lange længder. Ved at få klippet spidserne tiere vil du ofte kunne forebygge de spaltede spidser, som i sidste ende kan forsage at hele hårstrå knækker af. Dermed forlænges processen f.eks. fra kort til langt hår.

Ønsker du langt hår? Så klip spidserne.
De fleste foretrækker længden i håret frem for at pleje og vedligeholde spidserne. Dog er dette en helt forkert vurdering. Undskyldningen for ikke at få klippet de slidte spidser af er ofte ’Jeg forsøger at håret til at blive langt, og hvis jeg springer saksen over bliver det hurtigere langt’…

Hvis du vitterligt ønsker lange og sunde længder bør du få klippet spidserne jævnligt. Hvis du først har fået spaltede spidser og ikke får dem klippet vil de blot forværre situationen. Du kan i værste fald risikere at de spaltede spidser løber længere op i hårstråene og når du så endelig kommer til frisøren, skal håret klippes endnu længere oppe for at blive flot igen. Dertil kan du også risikere at hårets tilstand er så dårlig at du mister hele hårstrå. Så husk at få klippet spidserne, hvis du ønsker langt hår!

Hvilken effekt har de hårprodukter, som er specielt egnet til spaltede spidser? Hårprodukter, som er beregnet til at pleje og bekæmpe spaltede spidser, er efterhånden blev utroligt populære. Grunden til deres popularitet er at det er de færreste der har tid til at besøge frisøren jævnligt eller måske modet til selv at klippe spidserne. Hårprodukterne giver spidserne et flot look her og nu – men ikke på sigt. Men er man på vej i byen er det en god løsning.
Se nærmere på Joico K-PAK der genopbygger og reparerer håret >>

Hårprodukterne til at forebygge og afhjælpe spaltede spidser forsegler og lukker spidserne og gør dem glatte. Men i samme øjeblik du vasker eller reder håret vil de spaltede spidser genopstå. Denne type ’leave-in’ produkter kommer ofte i en olie eller et serum form.
Se Orofluido olien der har en god ’make-up effekt’ på spaltede spidser >>

Der findes også balsam produkter til formålet. Balsam produkterne rekonstruerer de spaltede spidser, men denne løsning er dog også kun midlertidig og ikke holdbar i længden.

Hvis de spaltede spidser er en realitet, er det bedste middel, at få dem klippet med det samme og ikke vente. Jo længere du venter med at besøge frisøren eller selv ordne sagerne, des længere kan du risikere at de spaltede spidser er kravlet op i hårstrået.
Hvis de spaltede spidser først er nået godt op i hårstråene, vil du skulle have klippet håret endnu længere oppe.

HUSK! Ønsker du langt hår? Klip spidserne jævnligt.