De fleste skandinavere kan helt sikkert nikke genkendende til at håret har svært ved at få volumen og fylde. Derfor er vi lette ofre for shampooproducenterne, som lover volumen og fylde kun ved brug af shampoo og balsam – fra deres mærke!

Det er dog yderst sjældent at dette er en realitet, specielt for skandinavere med fint hår. Mange vil opleve at håret klasker sammen i nakken og hænger livløs ned langs hovedet når dagen er omme – også selvom at håret er vasket med en ”volumengivende shampoo”.

Der findes efterhånden utroligt mange forskellige mærker indenfor hårprodukter. De fleste af dem har deciderede shampoo og balsam sæt, der angiveligt skulle kunne forvandle klaskede og kedelige længder til lækre, fyldige og voluminøse lokker!
Men kan det virkelig betale sig at investere i disse produkter?

Hvad gør disse produkter for håret?
Volumengivende shampoo og balsam tilfører håret en hinde, som forsegler hårstråene og får dem til at fremstå fyldigere og mere voluminøse. Dog er det ikke sundt for håret at blive forseglet på denne måde. Dertil skal det nævnes at den hinde, som volumengivende shampoo og balsam tilfører håret, ikke virker for alle.

I dette tilfælde, hvor formålet er volumen og fylde, er det ikke altid at den dyre shampoo fra det ’rigtige mærke’ er den mest effektive og rigtige valg. De fleste vil opleve at hvis man køber en billig shampoo, som gør håret stift og tørt, vil håret også få volumen. Kernen i problemet er at hvis man ønsker volumen og fylde i fint hår, skal man bruge produkter der ikke tynger håret.

Brug de rigtige produkter til håret!
Ligesom det er vigtigt at pleje og vaske håret jævnligt, er det mindst ligeså vigtigt, at man forstår at bruge de rigtige stylingprodukter efterfølgende. De fleste har formentligt oplevet at håret efter en bytur er klasket sammen og hænger livløst ned langs hovedet – men dette er der selvfølgelig også råd for! Volumen og fylde skal skabes i hovedbunden og ikke i længderne. Sørg derfor for at bruge en lækker hårspray der fikserer håret og tilfører et ekstra stærkt hold!

Hvis du har opgivet kampen mod håret der klasker sammen, kan du hurtigt gøre det nemmere for dig selv. Vælg blot en frisure, næste gang du er hos frisøren, der passer til din hårtype. Når sandheden går op for de fleste må det lange hår ned over ryggen, forblive en drøm – eller ihvertfald en større udfordring.

Dertil findes efterhånden en hel del forskellige serier beregnet til at skabe volumen og fylde i fint hår. Dog er det ofte ikke nok kun med en shampoo og balsam. Big Sexy Hair er en af de mest populære serier i USA og findes i ikke mindre end 60.000 saloner – i USA alene. Serien indeholder absolut alle de hårprodukter man har brug for, for at kunne skabe volumen og fylde i håret.