Spaltede spidser er en realitet for de fleste på et eller andet tidspunkt i livet. Ofte er spaltede spidser umulige at slippe helt for, medmindre man plejer håret og specielt spidserne jævnligt. Sagt med andre ord kan man slippe for spaltede spidser her og nu, men det vil være et evigt tilbagevendende problem for mange.

Sådan kan spaltede spidser opstå.
Spaltede spidser kan være et helvede for de fleste og de ryger direkte ind som hårets fjende nummer 1 hos specielt langhårede piger. Spaltede spidser kan opstå på mange måder og de er næsten umulige at undgå.
De kan fremkomme ved at man børster håret for meget, roder håret voldsomt rundt når man styler det og hvis man farver og permanenter det. Spaltede spidser kan også opstå man river eller gnubber håret for hårdt og voldsomt med håndklædet når det skal tørres og hvis man bruger elastikker, hårklemmer, hårnåle etc. i håret. Slutteligt kan ens kostvaner også spille ind.

Dette er blot nogle af de årsager der kan være skyld i spaltede spidser. Som du sikkert kan regne ud er de ikke helt til at slippe udenom.

Sådan burde du kunne undgå spaltede spidser.
1# Undgå at rede og børste håret når det er vådt. Når håret er vådt vil hårstråene være utroligt sårbare, faktisk helt op til 25 % mere sårbare ifht. når de er tørre. Kan du ikke undgå at rede håret imens det er vådt, bør du bruge en ekstra bredtakket kam. Rede forsigtigt håret uden at rive og flå i det, hvis det ikke lige vil som du ønsker.

2# Hvis du farver eller får permanentet håret bør du huske at give håret den ekstra pleje, som det fortjener. Når håret farves, permanentes eller for den sags skyld afbleges, åbnes skællaget i hårstråene og dermed er det enkelte hårstrå ekstra sårbart. Brug en god serie af shampoo, conditioner og hårkur, som er specielt egnet til den type hår du har.
Se nærmere på Joico K-PAK serien til ødelagt og skadet hår >>

#3 Det at bruge varmeredskaber til at style håret kan gøre at ens styling bliver utrolig vellykket og flot. Dog er der en bagside af medaljen. Bruger du ofte hårtørrer, glattejern, krøllejern eller andre varmeredskaber kan håret udtørre og gøre det skørt. Undgå derfor at bruge varmeredskaber, hvis du vurderer at du ligger lige på grænsen til at få spaltede spidser.
Hvis du ikke kan undvære at føntørre håret, glatte det før arbejdet kalder eller krølle det før den helt store bytur, bør du ALTID bruge et varmebeskyttende produkt.
Der findes dog også glattejern der er ekstra skånsomme overfor håret. ghd glattejern har specialiseret sig i at skabe glattejern der er ekstra skånsomme overfor håret.
Se nærmere på de forskellige ghd glattejern her >>

#4 Undgå at bruge føntørren hver dag og lad i stedet håret lufttørre. Hvis det ikke kan lade sig gøre i hverdagen, bør du sætte dig selv som mål, at du f.eks. hver søndag lader håret lufttørre, udreder de filtrede lokker og ellers bare nyder dig selv. Håret vil takke dig og du kan undgå spaltede spidser!

#5 Undgå at hive og flå i vådt hår med håndklædet, når du tørrer det. Dup i stedet fugten ud af håret og undgå spaltede spidser.

#6 Spis sundt og varier gerne din kost med mange forskellige grøntsager. Dine spisevaner kan have stort betydning for hårets ve og vel. Spis derfor fødevarer med et højt fedtindhold selvom det lyder skørt. En diet med mange light og fedtfattige fødevarer får håret til at fremstå kedeligt og tørt.
Får håret først lov til at udtørre vil spaltede spidser blive fremprovokeret. Håret og krop har brug for fedt. Hvis kroppen ikke indtager nok fedt vil hårstråene udtørre. Så lige meget hvordan du vender og drejer det har håret brug for fedt til at se sundt og naturligt ud.

Er uheldet ude og skulle dit hår alligevel blive invaderet med spaltede spidser er den eneste reelle løsning af klippe dem af. ”Men hov, findes der ikke hårprodukter der kan ’reparere’ dem?”. Jo der findes hårprodukter der kan ’reparere’ dem, men dette er kun midlertidige løsninger. Men står du og skal i byen eller på arbejde er det også dejligt nemt...