Udvalget af hårprodukter er stødt stigende og der findes stortset et hårprodukt til alle formål. En lækker shampoo, balsam eller hårkur kan give en stor visuel forskel på hårstråene, men det at spise sundt kan booste hårstråenes sundhed og styrkeindefra.

Charme, selvtillid og lækkert hår. En sund hovedbund og et flot og sundt hår er afgørende for din generelle livskvalitet og trivsel i hverdagen. Når du alligevel spiser et måltid, hvorfor så ikke spise et sundt et der mætter og gør håret smukt samtidig?!
Du kan altid bruge hårprodukter, som vil få håret til at skinne og fremstå flot i øjeblikket. Dog er effekten sjældent vedvarende og forsvinder når håret vaskes igen. Så tænk over hvad du putter i munden og få et flot hår!

Et hårstrå vokser mellem 6 og 12 millimeter om måneden. Grundlaget for dannelsen af nyt hår, hud og negle er maden vi indtager. Er du født med fint og tyndt hår, vil du aldrig få et vedvarende kraftigt hår – uanset hvad du spiser eller bruger af hårprodukter. Læs her et par forslag til hvad du kan spise, som er godt for håret og får det til at fremstå sundt og smukt.

+ Laks tilfører håret fugt og glans.
Ønsker du at håret skal skinne, er laks den perfekte spise! Der er intet madprodukt, som kan få håret til at skinne som laks nu engang kan. Laks er en fed fisk der er fuld af omega-3 fedtsyrer, Vitamin B12 og ikke mindst jern. Essentielle fedtsyrer er nødvendige for en sund hovedbund. Et underskud af fedtsyrer kan føre til tør hovedbund samt livløse og tørre hårstrå.

+ Mørkegrønne grøntsager fremmer produktionen af hårets naturlige balsam.
Er du mere til grøntsager skal du gå efter de mørkegrønne af slagsen. Skipper Skræk er vild med spinat, og han bliver ekstra stærk når der kommer spinat indenbords, men håret er også godt for håret. En anden god mørk grøntsag, som kan gå med det meste mad er broccoli. Begge mørkegrønne grøntsager er gode kilder til Vitamin A og Vitamin B, som kroppen bruger til at producere talg. Talg er den olieagtige substans der udskiller fra hårsækkene. Talg er hårets naturlige balsam.

+ Bønner tilfører kroppen jern, zink, B-vitaminet Biotin og proteiner.
Linser og bælgfrugter er utrolig vigtige for dit hår. De giver håret en masse proteiner, jern, zink, B-vitaminet Biotin. Biotinmangel er sjældent, men kan være forklaringen på et porøst og trist hår.

+ Nødder kan give dig en god hovedbund.
Nødder hører ikke længere kun til i julemånederne. Paranødder er en af naturens vidundere og bedste kilde til selen, som er et vigtigt mineral, som hovedbunden har brug for. Valnødder har også mange gode egenskaber eftersom de indeholder omega-3 fedtsyren alfalinolensyre, som er god for både hår og hud.
Andre gode nødder, som kan tilføre håret ekstra zink, kan være cashewnødder, valnødder, pekannødder og selvfølgelig mandler.

+ Fuldkorn fra f.eks. müsli er godt for håret.
Morgenmadsblandinger, müsli og brød bagt med grøft mel og mange kostfibre indeholder store doser af Vitamin B, jern og zink. Disse 3 kilder er ikke kun sunde for hjertet, men også for håret – så indtaget endelig masser af fuldkorn.

+ Æg og fjerkræ giver kroppen protein at arbejde med.
Indtagelse af protein bliver ofte kædet sammen med muskelbundterne i træningscentret, men protein er faktisk også nødvendigt for dit hår. Magre og rene proteiner kan også være en sand kraftindsprøjtning for dine hårstrå. Kalkun, æg og kylling er gode kilder til protein. Uden protein vil håret blive skørt og ikke mindst porøst.

+ Øg hårvæksten med lette mælkeprodukter.
Lette og fedtfattige mælkeprodukter såsom Skummetmælk, yoghurt og hytteost er intet mindre en superkilder til kalcium. Kalcium er et yderst vigtigt mineral for hårvæksten.

+ Gulerødder tilfører håret et sundt og blankt look.
Gulerødder er rige på Vitamin A. Vitamin A er med til at skabe en sund hovedbund med glansfulde og sunde hårstrå. Det kan derfor være en god idé at snuppe en gulerod dagligt eller imellem sine måltider.

Nedenfor kan du se et lille udvalg af de mest populære hårprodukter, som 'kunstigt' kan tilføre håret ovenstående egenskaber. Så ønsker du et umiddelbart og hurtigt resultat kan du kombinere ændringerne af dine madvaner med et par lækre hårprodukter, som kan give dig effekten her og nu.
Stille og roligt vil du opleve at håret 'tager over' og du kan skære lidt ned på hårprodukterne... Velbekomme!