Alle ønsker et flot, smukt og naturligt hår der er nemt at style og vedligeholde. Dog er det langt fra de fleste ’rygter’, om hvordan håret opnår denne tilstand, der er korrekte.

Mange vil mene at det er ens gener alene, der skal være positivt stemt overfor et flot hår, men dette er ikke hele sandheden. Mange ønsker de fyldige, glansfulde og smukke lokker, som kun en Hollywood stjerne kan have på film. Hvordan man opnår dem findes der delte meninger og myter om. Jeg har taget fat på 7 af de mest gængse myter, som jeg hører i frisørverden, om vejen til det perfekte og fantastiske hår…

Håret skal kun vaskes hver 3. dag.
FALSK, også alligevel ikke. Det at vaske håret gør at hårstråene renses, det overskydende fedt og eventuelle produktrester fjernes og håret efterlades rent. Derfor vil det være en vurdering fra person til person hvorvidt håret skal vaskes hver, hver anden eller måske hver tredje dag. Det afhænger blandt andet af hårlængde, hårtype, talgproduktion, hovedbundens generelle tilstand og dertil mange andre faktorer.
Kroppen er så smart afbalanceret at den tilpasser sig de behov, den nu engang har og her er hovedbunden ingen undtagelse. Hovedbunden tilpasser produktionen af fedt og olie i hårstråene alt efter hvor ofte du vasker håret, styler og glatter det. Nogen vil derfor opleve at de skal vaske håret tiere end andre, da deres hovedbund producerer mere fedt og olie. Det er selvfølgelig vigtigt at vaske håret jævnligt for at undgå fedtede og sammenklaskede længder i håret. Dertil vil en snavset og fedtet hovedbund i sidste ende hæmme hårvæksten.

Stress i hverdagen kan lede til hårtab.
SAND. Er din hverdag ofte stresset, har du travlt på jobbet, ved du ikke lige hvilken fest du skal vælge og har du lige 10 ting hængende over hovedet der skal klares inden dagen er omme – vil det påvirke håret… Helt basalt påvirker stress kroppens hormonelle system. Det hormonelle system styrer omdannelsen af det mandlige kønshormon. Testosteron omdannes til et mere aggressivt kønshormon, som vil angribe hårstråene og skade dem.
Så tag en pause i løbet af dagen og lad dig ikke stresse!

Vejret påvirker hårets tilstand.
SAND. Rent fysisk påvirkes håret af hvilket vejr det er. Er det vinter vil håret ofte være ekstra elektrisk og selve hovedbunden vil hos mange give problemer i kulden. Fordi at vi om vinteren bevæger os meget ind i varmen, ud i kulden, ind i varmen og igen ud i kulden påvirkes håret. Er det regnvejr vil håret ligeså have en tendens til at kruse da hårstråene absorberer fugten i luften.
Udover den fysiske påvirkning, som årstidernes skift nu engang har, kan det også skyldes noget hormonelt. Mange oplever derfor at de taber mere hår til forår og vinter. Brug eventuelt et serum eller olie produkt til at tæmme håret.
Orofluido olien er ideel til at tæmme krus i håret >>

Økologisk hårfarve er risikofri.
FALSK. Det er som regel altid en god idé at vælge den mest skånsomme farve hos frisøren, men nogen gange er det også falsk tryghed. I økologiske hårfarveprodukter er der udelukket en del forskellige ingredienser, men det betyder langt fra at alle økologiske hårfarver ikke indeholder problematiske stoffer.
Der er ligeså stor chance for at de stoffer der kan skade hår, hovedbunden og kroppens hormonproduktion findes i økologiske hårfarveprodukter, som i ikke økologiske hårfarveprodukter.

Glattejern og føntørring af håret ødelægger hårstråene.
SAND, også skal det selvfølgelig tages med et gran salt. Hvis du bruger føntørrer og glattejern et par gange om ugen er det ikke skadeligt. Dog anbefaler jeg altid at man bruger et varmebeskyttende produkt både under føntørren, men endnu vigtige under styling med et glattejern.
Den varme luft og varmen fra glattejernet påvirker hovedbundens talgproduktion, hvilket kan medføre en ubalance i hovedbundens miljø og dermed skade håret og hæmme hårvæksten.
ghd glattejern beskytter håret bedst muligt >>

Visse kosttilskud kan give tykt hår.
FALSK. Der findes efterhånden et kosttilskud til alle sygdomme og lidelser, men pas på, det er en jungle! Der findes rigtigt nok nogle kosttilskudspræparater der kan bidrage til en forbedring af hårets kvalitet. Dette er dog kun hvis de stoffer, kosttilskuddet indeholder, er netop de stoffer som kroppen mangler.
Som udgangspunkt findes der ikke et kosttilskud der kan give dig tykt hår. Det at få et sundt og stærkt hår kræver en balance i hele kroppens system. Så et enkelt kosttilskud kan altså ikke udøve mirakler i hverken hovedbund, hårstrå eller spidsere!

Spis sundt og håret følger trop.
SAND. Det er spise sundt kan være alfa og omega når det kommer til pleje af håret. En velbalanceret og varieret kost kan betyde alt for dit hårs ve og vel. Derfor vil dem der lider af spiseforstyrrelser ofte have et tyndt og livløst hår.
Læs her hvordan du kan spise dig til et sundt hår >>